Dagens pedagogiska reflektion

Har idag haft Rektor Patrik Ask hos oss på Östra grundskolan. Patrik är mycket aktiv i skoldebatten på sociala medier och ser skolans nödvändiga förändring i ungefär samma termer som jag.  Han kom för att se om det jag skrivit om på Fb och twitter om vår digitalisering med iPads och iTunes U men även för att prata kollaboratör organisation. Vi hade ett mycket lärorikt möte och jag ser en stor potential till ett fortsatt gemensamt utbyte på många sätt. Inte minst då vi båda i kommunen har samarbete med Caperio. Det som kanske var mest glädjande av allt var att när vi skulle avsluta sa Patrik att han kom med en farhåga om att bli besviken då han kom med den bild av skolan som jag speglat på webben. Men vi i alla delar ”walked the talk” Så här kommenterade han det på fb

Har besökt Peter Bragner i hans verksamhet på Östra grundskolan i Huddinge idag.
Jag hade höga förväntningar inför det mötet men dessa infriades med råge Peter och hans kollegor.
Nu är jag fulltankad med idéer och inspiration för ett bra tag framöver!!

Delar av vårt möte kommer i nästa avsnitt av #HurSvårtKanDetVara.

Funderar lite framåt över kommande avsnitt och har det stora nöjet att meddela att Conny Steinmo lovat att komma och vara med.

I övrigt är jag grymt inspirerad av alla våra nior som under två dagar har slitit hårt inför måndagens första exponering av sina UF-företag i Kungens Kurva!!!

Avslutar dagen med att dela med mig av en artikel som ni som följer mig på ett eller annat sätt förstår att den tilltalar mig då det handlar om skolans oundvikliga nya diskurs.

http://blogs.kqed.org/mindshift/2014/04/to-advance-education-we-must-first-reimagine-society/

//Peter

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*