Relflektioner efter ett möte i ett nytt nätverk

Har ikväll som inbjuden av Lin education tillsammans med nio andra skolledare från olika verksamheter (kommunalt och fristående, grundskola och gymnasium) varit på Google. Spännande möten och input Mycket i samtalet efter till middagen kom att handla om vilka förutsättningar vi har att skapa ett starkt varumärke kring skola och lärande i Sverige. Blir alltmer övertygad om att skolan verkligen behöver en metamorfos. En fullständig förändring men där det inre livet är det samma. Som larven som blir en fjäril. Jag har en idén och jag delar den gärna. Jag tänker att det ska vara verklighet inom en ganska snar framtid. Det gäller bara att ha målet klart och sedan ge sig iväg. för #HurSvårtKanDetVara eller som Mario Andretti sa ”Har man fullständig kontroll går det för långsamt”

Tar med mig många funderingar och gläder mig att ha utvidgat mitt nätverk ytterligare och fördjupat en del relationer.

Klipper in en fb konversation kring ämnet som jag hade alldeles nyss:

 • Peter Bragner Har ikväll varit prata med kollegor från olika skolor kommunala och fristående, gymnasier och grundskolor. bl.a. om skolans trögehet och brist på respekt för sitt varumärke
  1 tim · Gilla · 1
 • Lisa Eriksson Intressant! Kom ni fram till någon smart lösning gällande trögheten?
 • Peter Bragner Är övertygad om att vi måste förstå vikten av att bygga organisationer som är i takt med tiden och med det lärande skolan ska jobba med i en multivers och kommunikativ kontext. själva begreppet skola måste omdefinieras
  1 tim · Gilla · 1
 • Lisa Eriksson Ja, fast i den här takten kommer det vara dags att omdefiniera igen när den första omdefinieringen är klar och förankrad…
  1 tim · Sluta gilla · 2
 • Lisa Eriksson Skolan blir ju inte heller direkt likvärdig om inte målbilden delas av alla…
 • Peter Bragner Alla som i skolan har ett ansvar att göra det. Som jag ser det är det idag inte undervisningen eller lärandet som brister eller inte motiverar eleverna utan formerna och strukturerna som de inte relaterar till. Mao. för att generalisera lärarna gör jäkligt bra jobb men de jobbar med förutsättningar och i kontexter som är kontraproduktiva.
 • Lisa Eriksson Ja det är nog en rätt klarsynt analys.
 • Peter Bragner Pratade en del med Lars Benon ikväll som startade globala gymnasiet. Fantastisk idé ocm skola och lärande som byggde en hel lärandekultur kring det och dessutom inom den kommunala tvångströjan. Tror det viktiga steget är just att formulera hur man tänker att en funktionell skola ska vara organiserad kring lärandet
 • Lisa Eriksson Sen är det nog bra om det är just kloka och kunniga personer som kommer dessa idéer och inte någon pajas som inte kan något inom området. Det finns ju tyvärr en hel del pajasar som får tycka för mkt om skolan.
 • Peter Bragner Tror nyckelordet är kunniga

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*