Tala som King

VAD ÄR #TALASOMKING?
19 MAJ, 2015 ADMIN LÄMNA EN KOMMENTAR
#talasomking är Östra Grundskolans svar på #talklikeTED, där kända människor berättar något som de tycker är viktigt att andra får höra. Vi tycker det är viktigt att andra får höra våra elevers röster. Inspirationen kommer från Årstaskolan och Micke Krings arbete runt deras projekt #talasomTED. Så tack Micke och ni andra som visade att det var möjligt!

Arbetet är ett samarbete mellan SV/MA/TK/MU och har pågått under 5-6 veckor under vårterminen 2015. Eleverna har skrivit sitt tal, tränat på sitt tal, framfört sitt tal inför publik (på vårt ”öppet hus”, i klassrummet eller inför sina närmaste vänner). De har sedan spelat in talet i GarageBand och gjort en jingel som de har lagt i slutet av sin ljudinspelning.

Jag satte sedan upp podcasten #talasomking, som finns att hämta på iTunes. Har man inte en Apple-produkt går det bra att lyssna från min hemsida. Jag kommer att försöka lägga ut ett avsnitt om dagen under våren/sommaren.

Till sist önskar jag att ni delar varje avsnitt, så att MÅNGA får chansen att lyssna på våra grymma elever!

Vi har självklart gjort en kurs på iTunesU som heter #talasomking

Länk till poden:

http://www.andersenstrom.com/talasomking/talasomking-azim/

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*